Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


ForsidepilPresse og nyhederpilPressemeddelelser

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Region Syddanmark:

Udsendt 19. september 2017
Mere end 100 dage uden brug af bælte hos børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg
Bestræbelserne på at nedbringe anvendelse af tvang i børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg er tilbage på sporet. Det er nemlig mere end 100 dage siden, det sidst var nødvendigt for personalet på døgnafsnittet at anvende bæltefiksering. Og dermed er afsnittet tilbage i en dagligdag uden brug af bælter.


Udsendt 18. september 2017
Syddansk samarbejde skal løfte det nære sundhedsvæsen
Sundhedskoordinationsudvalget i Syddanmark har sendt et fælles brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby. I brevet skriver de, at de sammen er klar til at løfte fremtidens nære og sammenhængende sundhedsvæsen – hvis ministeren sikrer de nødvendige rammer.


Udsendt 14. september 2017
Ny hjemmeside hjælper borgere med høreapparat og nedsat hørelse
De 800.000 danskere, der har hørenedsættelse, kan nu få ekstra hjælp. Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har i samarbejde med regionens Enhed for E-læring udviklet en hjemmeside med råd og vejledning. Hjemmesiden bliver taget godt imod af Høreforeningen.


Udsendt 13. september 2017
Enka har trukket sig fra udbud om Nyt OUHUdsendt 12. september 2017
Initiativ skal bekæmpe ulighed i sundhed
Sundhedsvæsenet er til for os alle. Men det er ikke alle, der har lige gode forudsætninger for at modtage den hjælp, de har behov for, og det kan skabe ulighed. Med seks små videoer og en værktøjskasse vil Region Syddanmarks ligestillingsudvalg nu inspirere personalet på regionens sygehuse og institutioner til, hvordan de kan komme uligheden til livs.


Udsendt 11. september 2017
Regionale politikere skal møde den syddanske ungdom
Sammen med flere syddanske erhvervsuddannelser afholder Region Syddanmark 15 ungevalgmøder frem mod kommunal- og regionsvalget 21. november. Møderne skal være med til at løfte valgdeltagelsen blandt de studerende på erhvervsuddannelserne.


Udsendt 8. september 2017
To millioner kroner skal få sårbare unge i uddannelse og i arbejde
Syddanske unge med psykiske lidelser skal have bedre muligheder for at få en uddannelse eller fastholde et job. Region Syddanmark sætter to millioner kroner af til et projekt, der sættes i søen sammen med Esbjerg Kommune og Fredericia Kommune.


Udsendt 7. september 2017
Autister opfanger ikke lyde normalt
Ny forskning viser, at autister er markant dårligere til at registrere ændringer i lydbilledet. Syddansk psykiatri står sammen med forskere fra Købehavn og Holland bag forsøget, og det åbner i fremtiden op for en bedre forståelse af autisme og måske behandling.


Udsendt 7. september 2017
Regionen i fuld gang med at finde løsning for patienter uden læge i Fredericia
Region Syddanmark forventer, at der hurtigt kan etableres et nyt lægetilbud til de 1.800 borgere i Fredericia, der pludselig står uden lægedækning, efter Stig Gerdes med omgående virkning har lukket sin praksis.


Udsendt 6. september 2017
Novo Nordisk Fonden donerer diabetescenter ved Nyt OUH
Novo Nordisk Fondens bestyrelse har nu godkendt Region Syddanmarks ansøgning om finansiering af Steno Diabetes Center i Odense. Målet er, at alle syddanskere med diabetes skal opleve et løft i både livskvalitet og levetid.Siden er sidst opdateret 12-09-2017.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap